A tak jsem udělala svoji aukci obrázků!

Obraz tady, obraz tam, obraz kam se podívám. A tak mi manžel řekl: "Zlato, nechtěla by ses jich nějak zbavit? Už se nedostanu ani do skříně?" Tak jo, překvapivě jsem souhlasila, ale jak? Co aukce pro dobrou věc :)

Když to u mě v práci začalo jít do háje, tak jsem doma malovala a malovala, až se mi podařilo ze všech těch negací vymalovat, tvořit něco veselého, barevného, co by třeba někomu mohlo udělat radost. Po všem tom hnusu, bylo potřeba udělat něco krásného.

Obrázky se mi kupily a pak přišel ten manželův dotaz. Jasně, je na čase s ním něco udělat. A jelikož nerada dělám věci jen tak, napadla mě aukce a půlku věnovat na dobrou věc. Klub nemocných cystickou fibrózou pro mě byl jasná volba, protože je už znám dlouho a beru je jako spolehlivé. Navíc máme cystickou fibrózu v rodině, takže moc dobře vím, jaké to je žít s touhle nemocí.

Mám kolem sebe spoustu super a šikovných lidí, a když jsem se zmínila ségře Lucce a kámošce Anet, hned mě v tom začaly podporovat a vymýšlet celou aukci do ještě dalších neskutečných rozměrů :) Nakonec se mi to podařilo udržet v pro mě únosné rovině a tak vznikla on-line aukce.

Maluju už roky, ale ještě nikdy jsem za žádný obraz nedostala zaplaceno. Jednak jsem nechtěla a navíc jsem si malovala pro sebe a jen tak pro někoho jako dárek. Teď se ukáže, jestli obrazy jen svým kamarádům a rodině nutím, aniž by o ně někdo opravdu stál.

Hned po spuštění  on-line aukce na facebooku se dostavily první pochybnosti. „To nebyl dobrý nápad.“ Na obrázcích jsem viděla detaily, které mě dráždily, navíc taky foťák přesně nezachytil barvy, které jsou jinak ještě jasnější a sytější, ale už to bylo venku.

A po pár dnech mě to přešlo. A přišlo mi úžasné, že jsem sebrala odvahu a že je to vlastně dobrodružství. Začali přihazovat první lidé a pak to začalo být ještě víc vzrušující. Hrozně mě bavilo si udělat web a taky celou aukci vymyslet a teď to tu bylo, můj výtvor.

Za šest dnů celá aukce končí a já musím přiznat, že jsem ráda, že jsem do toho šla a vyzkoušela si něco nového a mohla někomu pomoct. Taky mě bavilo sledovat, jak si určití lidé vybírají určité typy obrázků :)

Autor: Jana Králová | středa 8.3.2017 15:22 | karma článku: 10,54 | přečteno: 204x
  • Další články autora

Jana Králová

Vidlačky ve městě

31.10.2016 v 17:08 | Karma: 19,28

Jana Králová

Svatební vyžírka

11.10.2016 v 9:09 | Karma: 20,35

Jana Králová

Viděti je zlato

4.10.2016 v 18:37 | Karma: 16,29